Τα Νέα μας

Kαλεσμένοι στο Athens Coffee Festival!

Μιλήσαμε στους επαγγελματίες της καφεστίασης για το πώς τα άτομα με αυτισμό μπορούν να εργαστούν στον κλάδο, να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να αποτελέσουν πολύτιμα μέλη μιας ομάδας.

Στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, παρουσία επιχειρηματιών και εργαζομένων του κλάδου, η Μάρθα Χαρίση και ο Παναγιώτης Παυλόπουλος, ειδικοί παιδαγωγοί του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ "Ηλίανθος" του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, μίλησαν στο κοινό του Athens Coffee Festival για την εργασιακή συμπερίληψη ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα άτομα με αυτισμό.

athens coffee festival 1 


Μέσα από την παρουσίαση που είχε τίτλο «Αυτισμός και απασχόληση χωρίς προκαταλήψεις» το κοινό ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων με αυτισμό και το μοντέλο της Υποστηρικτικής Εργασίας.

xamogela 3 master class


Ειδική αναφορά έγινε στο πιλοτικό πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και αποκατάστασης, που υλοποιεί ο «Ηλίανθος», το οποίο αφορά στην ένταξη δύο νέων με αυτισμό σε κατάστημα εστίασης-καφεκοπτείο (The Roosters-Περιστέρι). 

athens coffe festinal 3

 


Παράλληλα, μοιραστήκαμε το όραμά μας για δημιουργία Autism friendly καταστημάτων εστίασης, με βάση την προσαρμοσμένη οπτικοποίηση των καταλόγων τους για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

athens coffe kosmos


Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση του κλάδου στην πρωτοβουλία μας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο The Roosters που μας προσκάλεσε στο Athens Coffee Festival και μας έδωσε την ευκαιρία να βρεθούμε μπροστά σε ένα εκλεκτό κοινό για να συζητήσουμε τρόπους για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ατόμων με ΔΑΦ, μέσα από την επαγγελματική αποκατάσταση.

fylladio ilianthos athnens coffe
Ευχαριστούμε όσους ανοίγουν νέους ορίζοντες για τον συνάνθρωπο με σεβασμό στην διαφορετικότητα, ειδικά σε μια εποχή που κυριαρχεί το στίγμα και η προκατάληψη έναντι σε καθετί που είναι ή φαίνεται διαφορετικό.

Πληροφορίες: Ηλίανθος, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου , τηλ 2105782341, Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι (πλησίον στάσης μετρό "Αγ.Αντώνιος), Δευτ. - Παρ.: 8:00 - 21:00, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Εκτύπωση