Τα Νέα μας

H 3η διεθνής συνάντηση του IPAT

Σήμερα, 16 Δεκεμβρίου 2021, το πρόγραμμα IPAT - Integrative Parents’ Autism Training – ξεκίνησε την 3η διεθνή συνάντηση ...

η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο, 17 Δεκεμβρίου 2021.

 

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, ως συντονιστής έργου, και οι συνεργάτες του συναντιούνται διαδικτυακά, εξαιτίας των δυσκολιών που τίθενται λόγω της πανδημίας, και συντονίζονται για την επίτευξη των στόχων του έργου.

Το έργο IPAT, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το ρόλο και τη σημασία της γονικής κατάρτισης για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων. Σκοπός του Προγράμματος είναι να αυξήσει την προσβασιμότητα των γονέων ατόμων με αυτισμό στην εκπαίδευση και να παρακινήσει τους γονείς να χρησιμοποιήσουν μια έγκυρη προσέγγιση αυτο-εκπαίδευσης σε διαφορετικά στάδια της ζωής των ατόμων με αυτισμό, προκειμένου να υποστηριχθούν τα δικαιώματα και η κοινωνική τους ένταξη και να εξαλειφθεί ο στίγμα.

 mesa 3i synantisi ipat 1

Το έργο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που εκπροσωπούνται από πέντε οργανισμούς: το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και την EPIONI από την Ελλάδα, το Autismo Burgos από την Ισπανία, το Πανεπιστήμιο Gaziantep από την Τουρκία και το Controvento Cooperativa Sociale Onlus από την Ιταλία.

 

Το πρόγραμμα IPAT- Integrative Parents’ Autism Training βρίσκεται στη δεύτερη φάση της υλοποίησής του. Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού για το πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης (IPAT module) για γονείς παιδιών με αυτισμό που ξεκινά τον Ιανουάριο 2022 σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου https://ipatproject.eu/ ή επικοινωνήστε στο 210 5771502 με τον κ. Τορτορέλη (project manager).

Εκτύπωση