Το όραμά μας

Όραμά μας είναι να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενών μας και των οικογενειών τους με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο.

H αποστολή μας

Αποστολή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου είναι η επίτευξη του οράματος μέσα από την ποιοτική παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής προς τους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους, εκπαιδεύοντας και ευαισθητοποιώντας την κοινότητα, παρέχοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και τους εργαζόμενούς μας, με ευθύνη απέναντι στους ωφελούμενούς , τους εργαζόμενους  και κρατώντας σταθερές τις αξίες της ίδρυσής μας.

Συνεργασίες

Η δραστηριότητα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου περιλαμβάνει επίσης:

 • Σταθερή παρουσία στην επιστημονική κοινότητα με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις σε πανελλήνια, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια.
 • Συμμετοχή ως ιδρυτικό μέλος στο Πανελλήνιο Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.
 • Συμμετοχή ως ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. στο Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιοκτητών Μονάδων. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για παιδιά, εφήβους και οικογένειες.
 • Συμμετοχή ως ιδρυτικό μέλος στην Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ.
 • Συμμετοχή ως ιδρυτικό μέλος στο Δίκτυο Παρόχων Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία «Το Δίκτυο».
 • Συμμετοχή στην ομάδα Πρωτοβουλίας Σύστασης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε) Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Χίου από το 2000 και ιδρυτικό μέλος του Κοι.ΣΠ.Ε. Χίου από το 2004.
 • Συμμετοχή στην Ομοσπονδία Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΕΜΚΟΕ).
 • Συμμετοχή στο European Association of service Providers for Persons with Disabilities (EASPD) ως μέλος.
 • Συμμετοχή στο δίκτυο για την αποϊδρυματοποίηση και την εναλλακτική φροντίδα, του Συνηγόρου του Πολίτη.
 • Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Δίκτυο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας.

Έκδοση δύο βιβλίων:

 • Τίτλος: «Δυσκολίες στην Ανάπτυξη της Κίνησης και του Λόγου. Οι επιπτώσεις στη σχολική Ζωή», Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, 2008
 • Τίτλος: «Συναισθηματική Νοημοσύνη για παιδιά προσχολικής ηλικίας», Σύμπραξη Comenius Regio, 2013

Δομές - Τμήματα

Το ήξερες ότι....

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου έχει εξυπηρετήσει ως τα τέλη του 2020, 8.528 παιδιά, εφήβους, ενήλικες και παράλληλα καθοδηγεί και στηρίζει με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους.
Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στελεχώνεται από 100μελές εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (παιδοψυχίατρο, ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, λογοπεδικό, εργοθεραπευτή, μουσικοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, γυμναστή ειδικής φυσικής αγωγής, παιδαγωγό προσχολικής αγωγής, ψυχολόγο-σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, νοσηλευτή κ.λπ.) ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με ένα μεγάλο αριθμό εξωτερικών συνεργατών.

Πιστοποιήσεις

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου είναι:
 • Ειδικά Πιστοποιημένος Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας (κωδ. Νο 1314ΑΕΝ11097068Ν/0231), σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (1453/τ.Β/21-10-05 ΦΕΚ).
 • Μέλος του δικτύου του Βρετανικού Ινστιτούτου για τις Νοητικές Αναπηρίες- BILD (British Institute for Learning Disabilities).

Βραβεύσεις

Το βραβείο της «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Κοινωνία κατέκτησε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου για το autismap.gr στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2021.

Πολιτική διασφάλισης προστασίας των παιδιών

Κάθε εργαζόμενος του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου (Κ.Π.Ε.), θα πρέπει να ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες. Οι κανόνες αυτοί θα πρέπει πάντοτε να εφαρμόζονται με πρωταρχικό σκοπό την προστασία του παιδιού.